Dagligvarer og markeder

INDKØB AF DAGLIGVARER

I er i en region, hvor de stadig mener det alvorligt med siestaen. Langt de fleste forretninger er lukket mellem ca. kl. 14 til 17.

Der er enkelte muligheder for indkøb i Molina. Inde i  baren på torvet er der en lille “alimentari” med alt det vigtigste, bortset fra friske grøntsager og over for kirken er der noget, der ligner en kiosk, hvor de har ganske få varer. Fx brød, aviser, tobak, lidt konserves, postkort m.v. Ikke langt fra kiosken er der et apotek, posthus og en benzintank i byen. Endelig et værksted som for en billig penge gerne sørger for at skifte olie på bilen – men jeg har også fået lavet større ting. Om lørdagen er der som regel et lille marked (hvor der også plejer at dukke en slagterbil op) og så kommer der et par gange om ugen en frugt- og grøntsagssælger gennem hele byen. Han annoncerer højlydt for sine varer, så ingen er i tvivl om, hvornår han er der.

Et egentlig supermarked skal man til Castelvecchio-Subequo for at finde. Det ligger umiddelbart efter man er kommet til byen (fra Molina). Der findes de mest basale varer, men også en slagter og en charcuteriafdeling. Vin- og grøntsagafdelingen er ikke noget at skrive hjem om. Det er i denne by, den nærmeste bank (og Bancomat) er. Der er også en række andre mindre forretninger rundt omkring.

Det nærmeste større sted er i Raiano. Der ligger Conad, som bl.a. sælger regionens specialiteter, fx trøfler, lokale oste mv. Den ligger i byens sydlige kvarter.

I Pratola Peligna finder I en “Carrefour” – den er pæn stor og åben i sieaten og om søndagen.
Se evt. her.

Drejer det sig om storindkøb, er der COOP i Sulmona, hvor de heller ikke holder lukket i siestaen eller helligdage. Den er nem at finde, idet den ligger på venstre side kort tid efter man er kommet forbi ”Velkommen til Sulmona”-skiltet. Den ligger i et center, som rummer adskillige forretninger af stort set enhver art – og ligner det, man kan finde i Glostrup Storcenter eller lignende steder. Se evt. her.

Endelig er der det sjoveste – hver onsdag og lørdag er der det store marked i Sulmona, som stilles op på den fantastisk smukke Piazza Giuseppe Garibaldi. Her fås naturligvis alt mellem himmel og jord – også lokale varer fra Abruzzerne. Vær opmærksom på, at der på pladsens sydlige langside er et underjordisk parkeringsanlæg.

Tirsdag og fredag er der et mindre marked i Castel Vecchio.

VEJEN TIL SULMONA

Vejen til Sulmona

– husk at dreje til højre lige efter SS17, ellers kommer du ud på byens omfartsvej

Check også siden hos med detaljerede oplysninger om områdets byer

Dette indlæg blev udgivet i Indkøb. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *