Ved ankomst

VED ANKOMST:

Nøglen ligger i nøgleboksen til højre for hoveddøren – nøglen bruges både til hoveddøren og til døren fra terrassen ind i huset. Koden får I af mig, men husk altid at lade nøglen forblive i boksen.

Når I kommer ind i køkkenet er der ved trappen op til hemsen et lille skab med sort låge. Der ligger der endnu en (brun) nøgle. Denne tager I  og går igen op mod vejen og i pillen til venstre ud mod vejen er elmålerskabet. I åbner skabet og tænder for strømmen. Elmålerskabet er helt nyt og nøglen går temmelig stramt. Hvis lyset går, er det her, man tænder igen – ikke ved HFI-relæet i køkkenet.

OBS! Hvis I ikke sikrer køkkendøren med dørstopper eller lignende, kan I risikere at den smækker (jer ude). Husk altid at lade nøglen til hoveddøren ligge permanent i nøgleboksen.

Lige bag ved pillen skal I tænde for vandet. I skal løfte låget på kassetten, fjerne det øverste lag isolering og så ser I både vandmåler og hane. Man drejer for hanen – det kan undertiden være lidt vanskeligt at finde ud af hvad vej, men der skal ikke bruges kræfter på at få åbnet for vandet.

Så har I vand og el og varmtvandsbeholderen i badeværelset skulle gerne lyse rødt nu og begynde at varme vandet op. En del stik er trukket ud – bl.a. til pillefyret og vaskemaskinen.

OBS! Der er ikke el-kapacitet nok til at komfurovnen kan køre sammen med elradiatorerne og vaskemaskinen.

Alt efter behov kan I tænde/slukke for solfangervarmen i gæsteværelset

Under vasken er flasken med gas. Hvis I løber tør undervejs er det nærmeste sted, hvor I kan købe gas  Castelvecchio – der køber I også piller til pillefyret. I køber gassen (og pillerne) i super Coal, som er supermarkedet, der ligger umiddelbart efter I er kommet ind i byen. Husk at tage den tomme “Bombola” med.

Alternativt kan I få gas (og piller) i Olioficio (oliemøllen), som ligger inde til højre umiddelbart efter I er kørt ud af Raiano. Der står imidlertid altid en flaske fyldt med gas i depotrummet.

Der er håndklæder på hylderne i badeværelset. Karklude og viskestykker finder I på hylderne i køkkenet og rengøringsmidler ligger i depotrummet. Husk at I ikke skal gøre rent, når I forlader huset. Det kommer Barbara og gør.

Sengetøj og dyner ligger under sengen i hemsen. For fodenden er der er en strop, som I løfter madrassen op med – og voila, der ligger det hele. Der er både sommer- og vinterdyne og enkelte- og dobbeltdyne.

Når I kommer, så vask lige de foregåendes håndklæder og sengetøj og når I selv rejser, skal I bare smide vasketøjet i snavsetøjskassen – hvis I har behov for det, kan I jo vaske undervejs.  Vaskemaskinen er ufattelig nem at anvende og der er vaskemiddel under håndvasken. Husk endelig at lukke de indre rustfrie  flapper, inden I smækker låget på. Ellers kommer I til at knække den elastik, der driver tromlen.

Der er daglig affaldsafhentning – to gange om ugen til organisk affald som lægges i den brune spand, en gang restaffald, som også lægges i en brun spand. Kom organiske og restaffald i skraldeposer (=indkøbsposer e.lign.) Glas og flasker lægges i den grønne, papir i den gule og plastik/metal i den blå affaldsspand. Alt sammen sættes uden for døren på vejen inden kl. 22 om aftenen. Spandene står på terrassen. Husk at lukke spanden forsvarligt pga dyrene. Til venstre for køkkendøren hænger der et skema, der angiver hvornår og hvilket affald der hentes.

De første par dage kan der være skorpioner i huset – deres bid er ikke farligere end et hvepsestik og endelig skal I bøje hovedet når I går ind til den store hems ude fra terrassen. Man plejer at skulle slå hovedet mindst en gang!

I kan træffe mig på   +45 4046 1099 eller jensdybkjaer@gmail.com

God fornøjelse

Jens

Dette indlæg blev udgivet i Råd og vejledning, Ved ankomst. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *