Fra Danmark til Molina i bil

Fra huset i Hillerød til huset i Molina Aterno er der ca. 2000 km.

Med mindre man vil over Storebæltsbroen og køre 147 km. længere er der to muligheder – Rødby eller Gedser. Det tager lige lang tid, ca. 20 timer effektiv kørsel uden pauser undervejs.

Tager man via Gedser er turen på 1990 km. og man kører så via
Berlin, Leipzig, Nürnberg til München
Turen via Rødby er på 2180 km og vejen går via
Hamburg, Hannover, Kassel, Würzburg til München.

Fra München er den hurtigste vej over
Innsbruck, Brenner, Bolzano, Verona, Modena, Bologna, Ancona og Pescara – herfra er der så 70 km. Brug kørselsvejledningen fra Pescara.
Prøv evt. at søge på krak. Den er effektiv og kender endog adressen i Molina.

Husk at man skal købe en Vignet til brug for motorvejskørsel i Østrig – det er hamrende dyrt at blive taget uden. Den kan købes herhjemme bl.a. hos FDM og prisen for 10 dage er ca. 10€. Man skal også betale motorvejsafgift i Italien – man køber billet, der så betales ved udkørselen.

Denne biltur lyder mest af alt som en ondsindet vittighed, men der er et par måder, hvormed man kan forsøde anstrengelserne – biltoget eller en overnatning undervejs.

Biltoget – er ikke så dyrt som mange tror. Her i 2007 koster fx en enkelt billet Hamburg-Verona for 2 personer og bil 347 € (ca. = 2600 kr.), hvis man rejser på en gul afgang. For det får man oven i købet en liggeplads og morgenmad i toget. Vi har ofte kun taget biltoget til München og så kørt de sidste 10-12 timers effektive kørsel til Molina – prisen for en gul afgang er 191 € (ca. = 1430 kr.)
Prøv dbautozug. På denne hjemmeside bliver du guidet igennem på dansk

Overnatning – 12-1400 km. hjemmefra ved den første afkørsel ca. 16 km. syd for Bolzano (Egna-Ora) er der vest for autostradaen 3 små byer (Cortina (ty. Kutinig), Magré (ty. Margreid) og Cortaccia (ty. Kurtatsch). I disse små byer findes der adskillige Zimmerfrei (flest i Cortaccia), som er betalelige. I 2006 gav jeg 80€ for 3 personer incl. solidt tysk morgenmad. For den, der ikke er vild med at tale italiensk er det sidste mulighed for at få luftet sine tyskkundskaber.
Kan man ikke holde ud at køre så langt er der angiveligt motorvejshoteller syd for München, hvor overnatning beløber sig til ca. 90€. Det er naturligvis nemt og bekvemt, men ikke så hyggeligt som de små byer længere nede.

Fra Pescara drejer man ind på A25 mod Rom og efter næsten 50 km. drejer man fra ved Pratola Peligna-Sulmona

Pescarakort til Molina 1 copy

– og så er resten på mindre veje.

Når man er ude af afkørselsvejene fra betalingsstedet kommer man til en landevej (No 5 dir.) og her drejer man til højre. I passerer et par rundkørsler, men fortsætter ellers hele vejen ligeud indtil I når Raiano. I kører lige igennem byen, passerer en jernbaneoverskæring (1) og inden længe kører I midt i en olivenlund. I fortsætter med at kører lige ud gennem det, der kaldes Gola di S. Venanzio, som er en bjergslugt. Pas lidt på, for det er ikke en helt ufarlig vej. I kører ca. 9 km. passerer undervejs en jernbaneoverskæring (2) og temmelig kort tid derefter ser I igen en jernbaneoverskæring (3).

Pratola Peligna til Molina-1 copy

LIGE INDEN drejer I til højre mod Molina, kommer forbi en API-benzintank, et værksted, en jernbanestation og kort efter er I fremme ved målet. Turen igennem byen ser I i kørselsvejledningen for Molina.

Dette indlæg blev udgivet i Transport. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *